tavasz1 tavasz2 tavasz3 tavasz4 tavasz5 tavasz6 1459687847 1459687871

HÓTAKARÍTÁS 03.22.

2018. március 22., csütörtök 09:36

A NYÍRVV Nonprofit Kft. az éjszakai és hajnali órákban folytatta az úttorkolatok, kereszteződések deltái, leállósávok átjárhatóságának szélesítését, és folytatódott a fizető parkolók takarítása. Azokról a főként belvárosi helyszínekről elszállították az összegyűjtött havat, ahol a nagy mennyiség miatt nem lehetett a zöldfelületeken elhelyezni. A társaság munkatársai főként kézi erővel elkezdték a vízelvezetők kiszabadítását a hó alól, hogy az olvadást követően a hólé elfolyhasson. Kérjük a lakosságot, hogy hasonló módon takarítsák az ingatlanok előtti csapadékvíz elvezetőket. A hulladékszállítás zavartalanságának biztosítása érdekében a kommunális gyűjtőedények környezetének takarításában a városüzemeltetés segítséget nyújt, illetve a szelektív szigetek körül megszüntetjük a hótorlaszokat.
Az ismét feltámadó szél folyamatos küzdelmet jelent a bokortanyákhoz vezető utakon, ahol a hóátfúvások újra és újra méteres hótorlaszokat építenek. Amíg a szél el nem áll, illetve amíg a hó meg nem olvad, addig naponta akár három alkalommal is vissza kell térniük ezekre a helyszínekre munkatársainknak. A külterületi városrészekhez vezető utakon első körben jellemzően egy nyomvonalat tudnak eltakarítani a munkagépek, ezeken a szakaszokon 50-100 méterenként kiszélesítik a hófalat, és ún. kiállókat létesítenek. A külterületeken, elsősorban a bokortanyákon a nagy mennyiségű hóesést megelőzően a talaj nem volt átfagyva, így az olvadás sáros útviszonyokat fog okozni az elkövetkező napokban. Kérjük a nagy tengelyterhelésű gépekkel történő közlekedést lehetőség szerint kerüljék.
Az elkövetkezendő időszakban a nappali olvadás és éjszakai fagyás miatt kérjük óvatosan közlekedjenek azokon a járdaszakaszokon, ahová esővíz csatornát vezettek, illetve felhívjuk az ingatlantulajdonosok és közös képviselők figyelmét, hogy a balesetek elkerülése érdekében síktalanítsák a járdákat. Kérjük, hogy az autók kiásása, vagy az utak, járdák takarítása során a havat ne az úttestre, hanem a forgalmat nem érintő helyekre, például a zöldfelületekre lapátolják. Az olvadás miatt a NYÍRVV már elkezdte a belvízi védekezést, a csapadékvíz elvezető rendszer fejlesztése ugyan jelentős előrelépést hozott a város számos területén, de még mindig vannak kritikus helyek, ahol szivattyúzni kell a vizet.