Táborozás

SZIGLIGETI GYERMEKÜDÜLŐ

 

 

 

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzatának tulajdonában és a NYÍRVV Nonprofit Kft. üzemeltetésében áll a Szigligeti Gyermeküdülő. A NYÍRVV Nonprofit Kft. évről-évre arra törekszik, hogy minél több gyermek számára biztosítson felhőtlen, élményekben gazdag, kellemes kikapcsolódást a Balaton partján.

 

2024. évben közel 900, nyíregyházi székhelyű alapfokú iskolában tanuló gyermek táborozhat 10 turnusban a Szigligeti Gyermeküdülőben. A részvételi lehetőség biztosított gyakorló, egyházi és a 6.osztályos gimnáziumban tanuló diákok részére is.

Az első turnus 2024. június 23. napján kezdődik, az utolsó 2024. augusztus 30. napján ér véget.

 

A turnusok vasárnaptól-péntekig fognak tartani. Sajnos ezen a nyáron egy turnussal kevesebbet tudtunk szervezni, mivel a nyári szünet a tavalyi évhez képest később kezdődik.

 

 • Ebben az évben is tudunk a tábor területén található vendégházakba vendégeket fogadni, illetve előszezonban (felújítás miatt) egy, utószezonban több civil szervezetet is.

 

 • Ettől az évtől a vendégházakban nyaraló vendégeknek lehetősége van az autóbusz igénybevételére, abban az esetben, ha az adott turnusban nincs teljes mértékben kihasználva. Kérjük, az igényt jelezni szíveskedjenek 2024. június 01. napjától Dr. Hudákné Fábián Nóra szakmai koordinátor részére. Az autóbusz költségét – indulás előtt – a NYÍRVV Nonprofit Kft. pénztárába szükséges befizetni, és az arról szóló nyugtát az indulás napján a táborvezető részére felmutatni.

 

 • A programokon való részvételre is van lehetőség, azonban ebben az esetben a belépőjegyet a program helyszínén (Sárvár, Tapolca, Sümeg) mindenkinek saját költségén kell rendezni.

 

 Amennyiben az utazás egyénileg történik, akkor a költségek a szállást, étkezést, a vár- és strandbelépőt tartalmazzák.

 

Az önköltséges tábor gyermekenként és turnusonként 46.000 Ft/fő díj ellenében vehető igénybe. A gyerekek a táborra az iskolákban kijelölt szervező pedagógusoknál jelentkezhetnek 10.000,- forint/fő előleg befizetésével a létszám erejéig.

 

 

A Nyíregyházi lakóhellyel (állandó lakcímmel) rendelkező,  nyíregyházi székhelyű, alapfokú intézménynél tanulói jogviszonyban álló, szociálisan rászorult, hátrányos helyzetű gyermekek táborozási költségeit ebben az évben is van lehetőség csökkenteni.  A megfelelő dokumentumok beküldése esetén 10.000 Ft/fő összegű kedvezmény vehető igénybe.  A támogatáshoz a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultságot a megállapító határozat másolatával, valamint a magasabb összegű családi pótlékra (tartós betegség, három vagy több gyermek) való jogosultság tényét a Magyar Államkincstár által kiállított hatósági bizonyítvánnyal kell igazolni. Ha a harmadik gyermek 25 év alatti nappali tagozatos iskolában tanulói jogviszonnyal rendelkezik iskolalátogatási igazolásra van szükség.

 

Ebben az esetben a táborozási díj: 36.000,- Ft/fő.

 

A támogatást évente egy alkalommal lehet a gyermeküdülőben történő üdüléshez felhasználni. A támogatáshoz szükséges papírok másolatát a szervező pedagógusoknál 2024. április 19-ig lehet leadni.

 

Az alábbi fizetési lehetőségek közül választhat, melyeknél a befizetési határidő legkésőbb 2024. május 21. napja:

 

 • A teljes összeg kiegyenlítésére lehetőség van a szervező pedagógusoknál
 • SZÉP-kártyás fizetés esetén személyesen, a NYÍRVV Nonprofit Kft. központi pénztárában folyamatosan (Nyíregyháza, Tüzér u. 2-4.)
 • Átutalással a következő bankszámlaszámra:

NYÍRVV NONPROFIT KFT.  11744003-20580023 (OTP Bank Nyrt.). 

(Kérjük, hogy a megjegyzés rovatba a gondviselő és a gyermek nevét, lakcímét, valamint a tábor turnusát legyenek kedvesek beírni!)

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a gyermekek számára minél kellemesebbé tegyük a táborozást. Évről- évre igyekszünk színes programokat szervezni, hogy sok-sok nyári élménnyel gazdagodjanak a résztvevők.

 

Őszinte örömmel tapasztaljuk, hogy a Szigligeti Gyermeküdülő egyre népszerűbb. A telt ház, valamint a gyermekek és a pedagógusok pozitív visszajelzései is megmutatják munkánk eredményességét.

 

Indul a nyár, nyit a tábor! Irány Szigliget!

 

 

NYÁRI NAPKÖZIS TÁBOROK NYÍREGYHÁZÁN

 

 

 

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata 2024. évben lehetőséget biztosít valamennyi nyíregyházi lakhellyel rendelkező általános iskolai tanuló részére, nyári napközis táborban való részvételre. 

 

Ennek értelmében minden nyíregyházi lakhellyel rendelkező, nyíregyházi székhelyű alapfokú iskolában tanuló gyermek jelentkezhet az Önkormányzat által szervezett nyári táborba. Az Önkormányzat döntésének megfelelően a részvételt így kiterjesztette a gyakorló, egyházi és alapítványi iskolákban tanuló minden nyíregyházi lakhellyel rendelkező diákra, a fenntartó intézmény státuszától függetlenül.

 

Az Önkormányzat az idén is Társaságunkat, a NYÍRVV Nonprofit Kft-t bízta meg a nyári táborok szervezésével és lebonyolításával.

 

A nyári napközis táborok 8 héten keresztül nagyon sok gyermek részvételét tudják biztosítani számos helyszínen. A táborok első turnusának kezdő időpontja 2024. június 24. napja, az utolsó turnus 2024. augusztus 16-án ér véget.

 

A NYÁRI NAPKÖZIS TÁBOROK HELYSZÍNEI:

 

 

 • Múzeumfalu ( Nyíregyháza-Sóstófürdő, Tölgyes u. 1.) 4 turnus - 100 fő/turnus

2024. július 01. – 2024. július 26.

 

 • Kis Vakond Tábor (Nyíregyháza-Sóstófürdő, Szódaház utca 4-6.)  8 turnus – 100 fő/turnus

2024. június 24. – 2024. augusztus 16.

 

 • Arany János Gimnázium - Sport tábor (Nyíregyháza, Ungvár sétány 22.)  2 turnus – 30 fő/turnus

2024. június 24. – 2024. július 05.

 

 • Futurobi Ökojátszóház (Nyíregyháza, Szódaház utca 20.) 8 turnus – 40 fő/turnus

2024. június 24. – 2024. augusztus 16.

 

2024. június 24. - 2024. július 12. ; 2024. augusztus 05. – 2024. augusztus 16.

 

 

TÉRÍTÉSI DÍJAK:

 

A táborban résztvevő tanulók szüleinek és/vagy gondviselőinek a gyermek étkeztetés díját kell megtérítenie a törvényi előírásoknak megfelelő kedvezmények igénybevételének figyelembevételével.

 

Térítési díj összege: 10.000,- Ft/fő/turnus

A rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő gyermek és/vagy nevelt gyermek esetén nem kell térítési díjat fizetni.

Három vagy több gyermekes családoknál, valamint tartósan beteg vagy fogyatékos gyermek esetén a térítési díj 50%-át kell fizetni.

Akik nem részesülnek kedvezményben, azok a teljes összeget fizetik meg.

FONTOS! Egy tanuló csak egy turnusban veheti igénybe a kedvezményes táborozást.  Amennyiben a gyermek több hetet is szeretne eltölteni, akkor a táborok önköltséges ára 35.000 Ft/fő/turnus

 

A kedvezményes étkezési térítési díj igénybevételéhez a gondviselőnek csatolni kell a jelentkezési lap mellé hiteles másolatban a következő dokumentumokat:

 

    • A rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultságot a Nyíregyháza Megyei Jogú Város Jegyzője által kiadott határozattal kell igazolni. A határozatban szerepel, hogy a gyermek rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultsága meddig érvényes
    • A nevelésbe vett gyermek és utógondozói ellátásban részesülő fiatal felnőtt esetén, a jogosultságot a kormányhivatal vagy járási hivatal által kiadott határozat másolatával kell igazolni
    • A három- vagy több gyermekes családok esetében a Magyar Államkincstár által kiállított igazolás szükséges
    • A tartósan beteg gyermekről szakorvosi igazolás és a magasabb összegű családi pótlék folyósításáról szóló MÁK igazolás szükséges. Súlyosan fogyatékos gyermek esetén a szakértői és rehabilitációs bizottság szakvéleménye és a magasabb összegű családi pótlék folyósításáról szóló MÁK igazolás teremt lehetőséget a kedvezmény igénybevételére.

 

Bármely jogosultságra való igazolást csak abban az esetben áll módunkban elfogadni, ha az a táborozás időtartamára is érvényes.

 

A TÁBOROZÁSI DÍJ BEFIZETÉSÉNEK RENDJE:

 

A táborozási díjakat 2024. május 10. napjától, legkésőbb 2024. május 31. napjáig kérjük teljesíteni az alábbi fizetési lehetőségek közül választva:

 

 • Készpénzes és SZÉP-kártyás fizetés esetén személyesen, a NYÍRVV Nonprofit Kft. központi pénztárában folyamatosan (Nyíregyháza, Tüzér u. 2-4.)

 

 • Átutalással a következő bankszámlaszámra:

NYÍRVV NONPROFIT KFT.  11744003-20580023 (OTP Bank Nyrt.). 

 

(Kérjük, hogy a megjegyzés rovatban a gyermek- és a tábor nevét, valamint a turnus kódját legyenek kedvesek feltüntetni!)

 

 

A táborok (Kisvakond, Futurobi Ökojátszóház, Múzeumfalu) helyszíneire történő eljutáshoz az autóbuszos kiszolgálást a Volánbusz Zrt. látja el.

Négy midi autóbusz áll rendelkezésre, melyekkel biztonságos a közlekedés a szűkebb, Szódaház és Skanzen utcán is.

A korábbi évekhez hasonló útvonalon és menetrend szerint közlekednek a táborok elérését biztosító autóbuszok a Vasútállomásról 8T, és Örökösföldről 55T jelzéssel.

 

A buszok csak a Kisvakond, a Múzeumfalu táborba, valamint a Futurobi Ökojátszóházba szállítják a gyermekeket, és délután vissza. A többi tábor esetében a gyermekek egyénileg utaznak (Sporttábor, Digi tábor)!

 

 

 

Az autóbuszok Nyíregyháza helyi díjszabása szerint, előre váltott jeggyel vagy bérlettel vehetők igénybe. Valamennyi előre váltott bérlet az érvénytartamán belül korlátlan számú utazást biztosít Nyíregyháza helyi autóbusz járatain, így azok nem csak a táborba történő utazásra használhatók fel.

 

Tanulók részére a legkedvezőbb ajánlat a tanuló 30 napos bérlet, amely 2800 Ft-os áron váltható meg, tetszőleges kezdőnappal. A tanulóbérlettel történő utazás megkezdése előtt a bérleten a gyermek érvényes diákigazolványának számát fel kell tüntetni.

 

Díjmenetesen utazhat az a személy és egy kísérője, aki vagy akire tekintettel szülője vagy eltartója magasabb összegű családi pótlékban részesül, a külön jogszabályban meghatározott okmány alapján (MÁK kártya).

 

 

A menetjegyek és bérletek megvásárolhatók:

- Volánbusz Zrt., MÁV-Start Zrt. jegypénztárak

- Volánbusz Zrt., MÁV-Start Zrt. jegykiadó automaták

- viszonteladók

- MÁV applikáció

- Mobiljegy applikáció

 

A táborok felé induló autóbuszjáratok végállomásain üzemelő pénztárak nyitvatartási rendje:

- Vasútállomás: naponta 5:00 – 21:00

- Örökösföld: hétfőtől – péntekig: 6:30 – 16:30, szombat-vasárnap: 8:00 – 16:00

 

Kérjük, hogy a gyermekek időben érkezzenek meg a megjelölt felszállóhelyre! Felszálláskor a gyermekeknek az utazásra jogosító jegyet vagy bérletet minden alkalommal szükséges felmutatni!

 

Indulás 7.15 órakor a kiindulási pontokról (Vasútállomás, Örökösföld). Reggel a busz indulása előtt 10 perccel már felnőtt kísérő várja a gyermekeket a megállókban, aki az úton végig felügyel rájuk, a délutáni hazaúton úgyszintén.

 

Érkezés délután 16.00 óra körül, távolságtól függően. A gyermekekre felnőtt kísérő felügyel mindaddig, amíg a szülő meg nem érkezik érte, legkésőbb 16.30 óráig.

 

Kérjük a szülőket, hogy az általuk megjelölt leszállóhelyen várják a megérkező gyermekeket!

 

A korábbi tájékoztatásban közölt 5.000 Ft/fő/turnus utazási térítési díjat NE FIZESSÉK BE, illetve NE UTALJÁK EL!

Akik már befizették ezt az összeget, azoknak minden esetben vissza fogjuk téríteni!

 

A külső városrészekből érkezők számára a táborba induló autóbuszok az alábbi csatlakozó járatokkal érhetőek el, közös átszállási megállóhelyeken:

Kedvezményes bérletvásárlási lehetőség a szülőknek is. A tanulóbérletet váltó gyermekkel azonos lakcímen élő egy felnőtt családtag (szülő, nagyszülő, nagykorú testvér) 10% kedvezménnyel vásárolhatják meg, 7 000 Ft helyett 6 300 Ft áron vásárolható meg. 

 

Gyermek eseti kíséréséhez a szülők részére az alábbi kedvezményes termékek érhetőek el:

 

- 10 darabos gyűjtőjegy: 3 000 Ft

- 24 órás jegy: 1 300 Ft

- 72 órás jegy: 2 500 Ft

- 7 napos bérlet: 3 000 Ft

- 15 napos bérlet: 5 000 Ft

- Kisgyermekes 30 napos bérlet: 2 800 Ft

 

 

JELENTKEZÉSI LAP LETÖLTHETŐ IDE KATTINTVA

 

NYILATKOZAT LETÖLTHETŐ IDE KATTINTVA!
( Nyilatkozat nyári napközis táborban résztvevő gyermek egészségi állapotáról)

 

ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ ÉS FOLYAMATLEÍRÁS A TÁBOROZTATÁSSAL ÖSSZEFÜGGŐ ADATKEZELÉSRŐL