Táborozás

SZIGLIGETI GYERMEKÜDÜLŐ

 

 

 

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzatának tulajdonában és a NYÍRVV Nonprofit Kft. üzemeltetésében áll a Szigligeti Gyermeküdülő. A NYÍRVV Nonprofit Kft. évről-évre arra törekszik, hogy minél több gyermek számára biztosítson felhőtlen, élményekben gazdag, kellemes kikapcsolódást a Balaton partján.

 

2023. évben közel 1000 - nyíregyházi székhelyű alapfokú iskolában tanuló - gyermek táborozhat 11 turnusban a Szigligeti Gyermeküdülőben.

 

Az első turnus 2023. június 18. napján kezdődik, az utolsó 2023. augusztus 30. napján ér véget.

 

 A turnusok vasárnaptól-péntekig fognak tartani, kivétel a 10. és 11. turnus. A 10. turnus 2023. augusztus 19. és 24., a 11. turnus pedig 2023. augusztus 25. és 30. között várja a gyermekeket.  Örömünkre szolgál, hogy nagyon nagy az igény a táborra a 2023. nyarán is.

 

 • Ebben az évben is tudunk a tábor területén található vendégházakba vendégeket fogadni, illetve előszezonban (felújítás miatt) egy, utószezonban több civil szervezetet is.
 • Ettől az évtől a vendégházakban nyaraló vendégeknek lehetősége van az autóbusz igénybevételére, abban az esetben, ha az adott turnusban nincs teljes mértékben kihasználva. Kérjük, az igényt jelezni szíveskedjenek 2023. június 01. napjától Dr. Hudákné Fábián Nóra szakmai koordinátor részére. Az autóbusz költségét – indulás előtt – a NYÍRVV Nonprofit Kft. pénztárába szükséges befizetni, és az arról szóló nyugtát az indulás napján a táborvezető részére felmutatni.
 • A programokon való részvételre is van lehetőség, azonban ebben az esetben a belépőjegyet a program helyszínén (Sárvár, Tapolca, Sümeg) mindenkinek saját költségén kell rendezni.

 

 Amennyiben az utazás egyénileg történik, akkor a költségek a szállást, étkezést, a vár- és strandbelépőt tartalmazzák.

 

A családoknak 2023. március 31-ig van lehetőségük jelentkezni, még egy-két turnusban van szabad vendégház. Aki szeretne csatlakozni, az Dr. Hudákné Fábián Nóra szakmai koordinátornál a hudakne@gmail.com e-mail címen megteheti.

 

Az önköltséges tábor gyermekenként és turnusonként 46.000 Ft/fő díj ellenében vehető igénybe. A gyerekek a táborra az iskolákban kijelölt szervező pedagógusoknál jelentkezhetnek 10.000,- forint/fő előleg befizetésével a létszám erejéig.

 

Ételallergiás gyermek és felnőtt étkezését tudjuk biztosítani!

 

A Nyíregyházi lakóhellyel (állandó lakcímmel) rendelkező,  nyíregyházi székhelyű, alapfokú intézménynél tanulói jogviszonyban álló, szociálisan rászorult, hátrányos helyzetű gyermekek táborozási költségeit ebben az évben is van lehetőség csökkenteni.  A megfelelő dokumentumok beküldése esetén 10.000 Ft/fő összegű kedvezmény vehető igénybe.  A támogatáshoz a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultságot a megállapító határozat másolatával, valamint a magasabb összegű családi pótlékra (tartós betegség, három vagy több gyermek) való jogosultság tényét a Magyar Államkincstár által kiállított hatósági bizonyítvánnyal kell igazolni. Ha a harmadik gyermek 25 év alatti nappali tagozatos iskolában tanulói jogviszonnyal rendelkezik iskolalátogatási igazolásra van szükség.

 

Ebben az esetben a táborozási díj: 36.000,- Ft/fő.

 

A támogatást évente egy alkalommal lehet a gyermeküdülőben történő üdüléshez felhasználni. A támogatáshoz szükséges papírok másolatát a szervező pedagógusoknál 2023. április 17-ig lehet leadni.

 

Az alábbi fizetési lehetőségek közül választhat, melyeknél a befizetési határidő legkésőbb 2023. május 19. napja:

 

 • A teljes összeg kiegyenlítésére lehetőség van a szervező pedagógusoknál
 • Szép Kártyás fizetés esetén személyesen, a NYÍRVV Nonprofit Kft. központi pénztárába folyamatosan (Nyíregyháza, Tüzér u. 2-4.)
 • Átutalással a következő bankszámlaszámra:

NYÍRVV NONPROFIT KFT.  11744003-20580023 (OTP Bank Nyrt.). 

(Kérjük, hogy a megjegyzés rovatba a gondviselő és a gyermek nevét, lakcímét, valamint a tábor turnusát legyenek kedvesek beírni!)

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a gyermekek számára minél kellemesebbé tegyük a táborozást. Évről- évre igyekszünk színes programokat szervezni, hogy sok-sok nyári élménnyel gazdagodjanak a résztvevők.

 

Őszinte örömmel tapasztaljuk, hogy a Szigligeti Gyermeküdülő egyre népszerűbb. A telt ház, valamint a gyermekek és a pedagógusok pozitív visszajelzései is megmutatják munkánk eredményességét.

 

Indul a nyár, nyit a tábor! Irány Szigliget!

 

 

NYÁRI NAPKÖZIS TÁBOROK NYÍREGYHÁZÁN

 

 

 

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata 2023. évben lehetőséget biztosít valamennyi nyíregyházi lakhellyel rendelkező általános iskolai tanuló részére, nyári napközis táborban való részvételre. 

 

Ennek értelmében minden nyíregyházi lakhellyel rendelkező, nyíregyházi székhelyű alapfokú iskolában tanuló gyermek jelentkezhet az Önkormányzat által szervezett nyári táborba. Az Önkormányzat döntésének megfelelően a részvételt így kiterjesztette a gyakorló, egyházi és alapítványi iskolákban tanuló minden nyíregyházi lakhellyel rendelkező diákra, a fenntartó intézmény státuszától függetlenül.

 

Az Önkormányzat az idén is Társaságunkat, a NYÍRVV Nonprofit Kft-t bízta meg a nyári táborok szervezésével és lebonyolításával.

 

A korábban megszokott táborok mellett új helyszínekkel bővül a nyári napközis táborok kínálata. Az idei évben a Digi Tábor (Nyíregyháza, Rákóczi u. 5.) a robotika és a programozás iránt elkötelezett felsős tanulók (5-6-7-8. oszt.) számára kínál táborozási lehetőséget 5 héten keresztül, hetente 12 főnek. Másik újdonság a Nyíregyháza, Báthori u. 20. szám alatti Természettudós Táborunk, ahol a biológia, kémia és informatika iránt érdeklődőket várjuk 6 héten keresztül, heti 30 fővel.

 

A nyári napközis táborok 8 héten keresztül nagyon sok gyermek részvételét tudják biztosítani számos helyszínen. A táborok első turnusának kezdő időpontja 2023. június 19-e, az utolsó turnus 2023. augusztus 11-én ér véget.

 

A NYÁRI NAPKÖZIS TÁBOROK HELYSZÍNEI:

 

 

 • Múzeumfalu ( Nyíregyháza-Sóstófürdő, Tölgyes u. 1.) 3 turnus - 100 fő/turnus

2023. július 03. – 2023. július 21.

 

 • Kis Vakond Tábor (Nyíregyháza-Sóstófürdő, Szódaház utca 4-6.)  8 turnus – 100 fő/turnus

2023. június 19. – 2022. augusztus 11.

 

 • Arany János Gimnázium - Sport tábor (Nyíregyháza, Ungvár sétány 22.)  3 turnus – 30 fő/turnus

2023. június 19. – 2023. július 7.

 

 • Futorobi Ökojátszóház (Nyíregyháza, Szódaház utca 20.) 8 turnus – 40 fő/turnus

2023. június 19. – 2022. augusztus 11.

 

 • Digi Tábor (Nyíregyháza, Rákóczi u. 5.) 5 turnus – 12 fő/turnus

2023. június 26. – 2023. július 17. ; 2023. július 31. – 2023. augusztus 11.

 

 • Természettudósok Tábor (Nyíregyháza, Báthori u. 20.) 6 turnus – 30 fő/turnus

2023. június 19. – 2023. július 28.

 

 

TÉRÍTÉSI DÍJAK:

 

A táborban résztvevő tanulók szüleinek és/vagy gondviselőinek a gyermek étkeztetés díját kell megtérítenie a törvényi előírásoknak megfelelő kedvezmények igénybevételének figyelembevételével.

 

Térítési díj összege: 10.000,- Ft/fő/turnus

A rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő gyermek és/vagy nevelt gyermek esetén nem kell térítési díjat fizetni.

Három vagy több gyermekes családoknál, valamint tartósan beteg vagy fogyatékos gyermek esetén a térítési díj 50%-át kell fizetni.

Akik nem részesülnek kedvezményben, azok a teljes összeget fizetik meg.

FONTOS! Egy tanuló csak egy turnusban veheti igénybe a kedvezményes táborozást.  Amennyiben a gyermek több hetet is szeretne eltölteni, akkor a táborok önköltséges ára 35.000 Ft/fő/turnus + szállítási térítési díj

 

A kedvezményes étkezési térítési díj igénybevételéhez a gondviselőnek csatolni kell a jelentkezési lap mellé hiteles másolatban a következő dokumentumokat:

 

    • A rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultságot a Nyíregyháza Megyei Jogú Város Jegyzője által kiadott határozattal kell igazolni. A határozatban szerepel, hogy a gyermek rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultsága meddig érvényes
    • A nevelésbe vett gyermek és utógondozói ellátásban részesülő fiatal felnőtt esetén, a jogosultságot a kormányhivatal vagy járási hivatal által kiadott határozat másolatával kell igazolni
    • A három- vagy több gyermekes családok esetében a Magyar Államkincstár által kiállított igazolás szükséges
    • A tartósan beteg gyermekről szakorvosi igazolás és a magasabb összegű családi pótlék folyósításáról szóló MÁK igazolás szükséges. Súlyosan fogyatékos gyermek esetén a szakértői és rehabilitációs bizottság szakvéleménye és a magasabb összegű családi pótlék folyósításáról szóló MÁK igazolás teremt lehetőséget a kedvezmény igénybevételére.

 

Bármely jogosultságra való igazolást csak abban az esetben áll módunkban elfogadni, ha az a táborozás időtartamára is érvényes.

 

A TÁBOROZÁSI DÍJ BEFIZETÉSÉNEK RENDJE:

 

A táborozási díjakat legkésőbb 2023. május 31. napjáig kérjük teljesíteni az alábbi fizetési lehetőségek közül választva:

 

 • Készpénzes és Szép Kártyás fizetés esetén személyesen, a NYÍRVV Nonprofit Kft. központi pénztárába folyamatosan (Nyíregyháza, Tüzér u. 2-4.)

 

 • Átutalással a következő bankszámlaszámra:

NYÍRVV NONPROFIT KFT.  11744003-20580023 (OTP Bank Nyrt.). 

 

(Kérjük, hogy a megjegyzés rovatba a gondviselő és a gyermek nevét, lakcímét, valamint a turnust, tábor helyszínét legyenek kedvesek beírni!)

 

 

SZERVEZETT BUSZJÁRATOK

A NYÍRVV Nonprofit Kft. szervezett buszjáratot biztosít a helyszínre jutáshoz, melynek térítési díja 5.000 Ft/fő/turnus.

 

A nyári tábor helyszínére történő utazás, eljutás költségét a szülőnek és/vagy eltartónak kell viselnie.

Amennyiben a táborban résztvevő gyermek szülője és/vagy gondviselője nem igényli a NYÍRVV által szervezett buszjáratot, úgy saját szervezésében kell a tanulót a tábor helyszínére elszállítani.

A busszal történő szállításnál nem tudunk figyelembe venni megosztást, nem csökkenthető a hozzájárulás díja, ha esetleg a szülő például délután már egyénileg szállítja el a gyermekét a táborból.

 

JELENTKEZÉSI LAP LETÖLTHETŐ IDE KATTINTVA

 

NYILATKOZAT LETÖLTHETŐ IDE KATTINTVA!
( Nyilatkozat nyári napközis táborban résztvevő gyermek egészségi állapotáról)

 

 

TÁJÉKOZTATÓ A BUSZJÁRATOKRÓL (fel- és leszállóhelyek)

 

JÁRAT 1.            

A/1            Vasútállomás épületével szembeni buszmegálló – délután Vasútállomás oldalában lévő buszmegálló

A/2            Kossuth Lajos utca (8-as) buszmegálló - délután Kelet Áruház előtti buszmegálló      

A/3            Stadion utca (buszmegálló)

 

JÁRAT 2.            

B/1            Örökösföld buszvégállomás

B/2            Kodály Zoltán Ált. Iskola előtti buszmegálló - délután szemben, a Műv. Ház előtti buszmegálló

B/3            Bánki Donát Iskola előtti buszmegálló - délután a Jósaváros nevű (Korányi 21. sz. alatt lévő orvosi rendelővel szemben) buszmegállóhelyen történik a leszállás          

 

A buszok csak a Kisvakond, a Múzeumfalu táborba, valamint a Futorobi Ökojátszóházba szállítják a gyermekeket, és délután vissza.

 

A többi tábor esetében a gyermekek egyénileg utaznak!

 

Kérjük, hogy a gyermek 7.15-ig érkezzen meg a megjelölt felszálló helyre!

 

Indulás 7.15-kor a kiindulási pontokról. Minden reggel 7.15-től felnőtt kísérő várja a gyerekeket a megállókban, aki az úton végig felügyel rájuk, délután a hazaúton szintén.

 

Érkezés délután 16.00 és 16.15 között, távolságtól függően. Kérjük, a szülő ott várja a megérkező gyermekét.

 

ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ ÉS FOLYAMATLEÍRÁS A TÁBOROZTATÁSSAL ÖSSZEFÜGGŐ ADATKEZELÉSRŐL