Hószolgálati gépszemle


A NYÍRVV Nonprofit Kft. idén is felkészült a téli hó eltakarításra és síktalanításra, mely kapcsán 2018. november 06. napján gépszemlét tartott. A téli hószolgálat során összesen 17 munkagép és 17 gépjármű áll a társaság rendelkezésére, melyek téli időszakra való műszaki felkészítését elvégezték.

- 5 db nagy teljesítményű sózó-toló gépet készített fel a NYÍRVV, melyek folyékony sóoldat kiszórására is alkalmasak- ezek a gépek takarítják a városi tömegközlekedési útvonalakat és az aszfaltozott utakat - 3 db MTZ-82-es traktor gondoskodik a kerékpárutak, parkolók és bokortanyák bekötőútjainak tisztításáról - 2 db homlokrakodó, és 1 db gréder a hóátfúvások megszüntetésénél, és a síktalanító anyagok rakodásánál használható - 6 db kommunális kisgép és toló-szóró járdatraktor: a belvárosi járdák, sétautak, térburkolatok hótolási feladatát látja el - Kézi hóeltakarításban 13 db kisteherautó vesz részt - 1 db kisteherautó, a hóteher alatt leszakadó ágak, kidőlt fák eltávolítását, veszélyhelyzetek megszüntetését, illetve a sótárolók feltöltésének feladatát látja el - 2 db terepjáró a koordináció végzéséhez, és 1 db kisbusz a kézi munkaerő szállításához áll rendelkezésre.

A NYÍRVV Nonprofit Kft. a téli síktalanítás során több mint 260 km szilárd burkolatú utat, 337 km hosszú burkolatlan utat, 52 km hosszú kerékpárutat, több mint 15 ezer parkolót, a buszöblöket és a Társaság kezelésében lévő járdákat takarítja. A társaság először a főbb tömegközlekedési útvonalakat, majd a járdákat és kerékpárutakat, ezt követően az összekötő utakat, végül a szervizutakat síktalanítja.

A téli útüzemeltetési feladatok ellátásában közel 95 főállású dolgozó, vállalkozók és közfoglalkoztatott munkavállalók vesznek részt.