Létrehozva: 2022, Jul, 13

Faöntöző zsákok Nyíregyházán

           

 

ℹ A NYÍRVV Nonprofit Kft. - egy új technológiát alkalmazva - faöntöző zsákok segítségével szeretné elősegíteni a facsemeték egészséges fejlődését, mely a Nyíregyháza közterületein elültetett fák gondozásához könnyen kezelhető, csöpögtető öntözési megoldás.

 

???? Jelenleg Sóstón, a Bercsényi - és a Szegfű utcán lévő fiatal fáknál kezdjük el tesztelni az öntözőzsákok használatát, majd városszerte bevezetjük alkalmazását.

 

???? Az újonnan elültetett facsemetéknek különleges gondozásban kell részesülniük, hogy minél hamarabb meggyökeresedjenek és növekedésnek induljanak. A fák tövére helyezett öntözőzsákokból folyamatosan szivárog a víz, így kevesebb párolgással és mélyebbre tud hatolni a folyadék, amely nagyon ideális az ültetési sokk után lévő fiatal fáknak.

 

???? A zsákot elegendő 5-7 naponta feltölteni. Összelapul, ha már nincs benne víz, így könnyen látható, hogy mikor szükséges újratölteni.

 

???? Az öntözőzsák nem csak abban segít, hogy folyamatosan vízzel látja el a fát, hanem erőteljessé teszi a begyökeresedést és ezáltal ellenállóvá is teszi azt.