Létrehozva: 2020, Jun, 25

Rongálás és szemetelés

 

Elsősorban hétvégéken gyakori a közterületi berendezések, eszközök rongálása, és ezekkel hétfőn reggel szembesülnek kollégáink.

 

Tudta Ön, hogy Nyíregyháza közterületein nem lehet alkoholt fogyasztani? Ugye Ön is tudja, hogy a játszótereken tilos a dohányzás, hiszen erre a kihelyezett táblák is figyelmeztetnek.

 

Szintén főleg a hétvégi időszakokra jellemző, hogy ezeket a fontos szabályokat sok esetben nem tartják be. Sőt a parkok és a játszóterek területén is megtalálhatóak ezek nyomai az eldobott üres üvegek, cigarettacsikkek és egyéb hulladékok formájában. Ezek nem csak környezetünket csúfítják el, hanem balesetveszélyesek is lehetnek a játszóteret szabályszerűen használó kisgyermekek és családjaik számára.

 

Felelősségteljesebb lakossági magatartással nemcsak rengeteg időt és energiát spórolhatunk meg, ezzel is lehetőséget teremtve más fontos munkálatok elvégzésére, hanem saját és gyermekeink egészségét és környezetünket is megóvhatjuk.

 

Kérjük Önök is hívják fel a környezetükben élő fiatalok figyelmét ezen tevékenységek veszélyeire, a szabályok fokozott betartására. Köszönjük együttműködésüket!