tavasz1 tavasz2 tavasz3 tavasz4 tavasz5 tavasz6 1459687847 1459687871

Vásárok, piacok üzemeltetése

A búzatéri piac

A város fő zöldség-gyümölcs, virág piaca.

Őstermelők valamint kereskedők árusíthatnak a jogszabályokban leírt feltételek betartása mellett.
Bérelhető, illetve helyfoglalással leköthető asztalhelyeket biztosítunk az árusok részére, a  csarnokban illetve szabad területen történő árusítási lehetőséggel.
Csarnokban kiépített helyiségekben, büfé, húsbolt, virágüzlet és egyéb tevékenységek számára bérleti szerződésekkel helyiségek működnek, valamint külső területen büfékocsiból történő árusításra van
lehetőség.

Bio boltok is működnek.

Nyitva tartás:
Külső szabad terület 4 órától-tól elfoglalható
Csarnok:
Hétfőtől csütörtökig, illetve szombat és vasárnap 6:00 - 14:00
Péntek 6:00 - 18:00
   

Elérhetőségek:

Fax: 42/504-016
Csarnok tel.: 42/508-810

Használt és Iparcikk Piac (KGST-Piac)

A korábban csak az állat és terményvásárnak helyet adó Tokaji u 4 sz. alá a helyi és környékbeli iparosoknak területet biztosítva új: HASZNÁLT ÉS IPARCIKK piacot alakított ki a város vezetése.

Ezzel egy időben a Búza téri, Hatzel téri piacok környékén és a városban szétszórtan árusító, magyar de a nagy tömegekben hazai piacainkat megcélzó, elsősorban külföldi; lengyel, szovjet, csehszlovák, román magánszemélyek elhelyezése és a kultúráltabb, ellenőrizhetőbb körülmények közötti árusítás biztosítása volt a cél. Új vizesblokkok kiépítésével az árusoknak még a zuhanyzás, lehetősége is adva volt. Rövid időn belül az ország egyik leghíresebb piacává vált, ahova a Dunántúlról is érkeztek árusok is, de főleg vásárlók.

Ezután a heti egy alkalommal megrendezett ÁLLATVÁSÁRON kívül a JÁRMŰ ill. AUTÓVÁSÁR, ill. NAGYBANI PIAC is itt került megtartásra.

Kapcsolódó dokumentumok

Piaci napokon (szerda, szombat) az Iparosoknak , készítőknek bútorosoknak, szűcsöknek külön területet biztosítva még színesebbé vált a paletta. A folyamatos nyitvatartási rend és a változatosság megkívánta, hogy a heti kétszeri nagybani piac mellett a Zöldség –gyümölcspiacot is engedélyezzük, ami így a hét, hat napján működik. A vasárnapi AUTÓVÁSÁR ugyan ezen a területen van megtartva.

A területünk legnagyobb részén a mai napig a HASZNÁLT ÉS IPARCIKK PIAC (HIP) foglalja el. Ezen a területen a készítők, kereskedők, viszonteladók a helyileg meghatározott szektorok szerinti díjszabás kifizetése után árusíthatnak. Itt a Magyarországon engedélyezett termékek árusítása történik, elsősorban a ruházati, szerszám, ill. saját tulajdonú használt áruk találhatóak.Ma már a szigorú Európai Uniós szabályok illetve a rendszeres ellenőrzések eredménye képpen, az árusítók nagy hányada VÁLLALKOZÓI engedéllyel illetve más az árusításra jogosító engedéllyel rendelkezik.
Fokozottan ellenőrizzük és tiltjuk a rendeletben felsorolt tiltott termékek forgalmazását.

Sok esetben az EU-s országok állampolgárai is kihasználják ezt a kereskedelmi lehetőséget, így a piac továbbra is igen változatos, még mindig megőrizte a vásározó, bazár jellegét.
Ezért terjedt el a köznyelvben a „KGST piac, Zsibi, Bazár”, kifejezés.Továbbra is az a célja mind a piac, mind a város vezetésének, hogy a megfelelő körülmények biztosítása mellett ezek után is hasonló, jól ellenőrizhető, a kisebb tőkével rendelkező vállalkozásoknak is helyet adó centrumként működjünk, és a városnak ezek után is egy különleges színfoltja maradjunk.
Több éve a Dominant Security biztonsági cég biztosítja a rendet és a megfelelő biztonságot, illetve oldja meg az éjszakai őrzést.

Kapcsolódó dokumentumok

Piacok városszerte

Jósavárosi Piac

Elsősorban helyi termelők friss élelmiszereket árusítanak.

Minden vasárnap Régiségvásár várja a vásárlókat 7-14 óráig.

Nyitva tartás:
Szerda 7:00 - 14:00
Péntek 7:00 - 14:00
Szombat 7:00 - 14:00

 

„ÖRÖKÖS” Piac

A Család utca és a Belső körút kereszteződésében Zöldség gyümölcs virág árusítására. Friss pékáru illetve lángosos büfé működik. Az áruskála színesítése érdekében más élelmiszer jellegű termékek árusítása is megengedett.

Árusítás feltételei: őstermelői igazolvány, vagy vállalkozói engedély.

Nyitva tartás:
Hétfő Zárva
Kedd - Péntek 6:00 - 15:00
Szombat 6:00 - 13:00
Vasárnap Zárva

Áprilistól novemberig:

- szerda és pénteki napokon esti piac 18:00-ig

- minden hónap 2. vasárnapján zsibvásár 7:00 - 13:00

- minden hónap utolsó vasárnapján kisállatbörze 7:00 - 13:00

 

„KERTVÁROSI” Piac

A Fokos utca 3.sz. alatt működik.

Elsősorban helyi termelők friss élelmiszereket árusítanak.

Nyitva tartás:
Szerda 7:00 - 14:00
Péntek 7:00 - 14:00
Szombat 7:00 - 14:00

 

 Kapcsolódó dokumentumok