Létrehozva: 2020, May, 21

Virágba borul Nyíregyháza!

 

Virágba borul Nyíregyháza!

 

Ezen a héten megkezdődött a virágok beültetése városunk terein, parkjaiban. Az egynyári ágyásokba évelő dísznövények is kerülnek, így különleges színű kardinálisvirágok, és „csokorlazítás” céljából a dekoratív díszgyertya. Nem kizárólag virágukkal, virágzatukkal, hanem tarka, színes lombozatukkal díszítő növények is gyarapítják az ágyásokat. Ilyenek például a kontrasztot képző papagájlevél és pelyvavirág, valamint az elegáns megjelenésű virágcsalán.

 

Bársonyos, bordó sziromleveleivel, laza bokrával, sok ágyás domináns növénye lesz a Rubenza névre hallgató pillangóvirág. Újdonságként alkalmazzuk a cserjés margaréta virágágyi fajtáit, valamint a sárga különböző árnyalataiban pompázó kúpvirágok mellett feltűnik a meggyszín virágú Cherry Brandy fajta is.

 

A szárazságtűrő – sok esetben magyar nemesítésű – fajok, fajták idén is nagy hangsúllyal bírnak a szortimentben.

 

Színkontraszt és színharmónia egyaránt jellemzi majd ágyásainkat, kiemelt rasztereinket.

 

Természetesen új, különleges mintákkal is igyekszünk meglepetést szerezni a nyíregyházi lakosoknak, mint például csipke, hullám, nap- vagy virágminta, valamint a Jósavárosban a Csokisuli előtti ágyásba „beúszik” egy kardszárnyú delfin is.

 

A virágpiramisok, virágoszlopok, virágkaspók idén is olyan különleges, szemet gyönyörködtető növényekkel lesznek beültetve, mint a balkon aranya, skarlát verbéna, kobaltkék petúnia, bolíviai begónia, cseppecskevirág...