Létrehozva: 2021, Jan, 06

Várjuk a jelentkezéseket

 

2021. évben ismét meghirdetjük az „Ültess egy fát a holnapért!” akciót, melynek keretében Nyíregyháza lakosságának lehetősége nyílik még szebbé és zöldebbé tenni környezetüket.

A városszépítő pályázat része annak a Dr. Kovács Ferenc polgármester által kezdeményezett nagyszabású fásítási programnak, melynek keretében Nyíregyháza MJV Önkormányzata és a NYÍRVV Nonprofit Kft. együtt hirdeti meg növények igénylésének lehetőségét. Az akció célja a város zöldfelületeinek további növelése, valamint a helyi közösségek szemléletformálása, új zöldfelületek létesítése és megőrzése.

A program keretében a lakosság, valamint önkormányzati fenntartású intézmények pályázati adatlapon nyújthatják be pályázatuk díszfákra, díszcserjékre. Az igényeket a készlet erejéig áll módunkban támogatni. Egy háztartásban élők esetén csak egy pályázatot áll módunkban fogadni.

 

A pályázat feltétele:

- kitöltött pályázati adatlapok benyújtása a növények ültetési helyének megjelölésével,

- lehetőség szerint a helyszínről készült fotók,

- a növény(ek) közterületi felhasználása,

- az igényelt növényállomány fenntartásának hosszú távú vállalása.

 

A pályázati adatlapok alapján munkatársaink helyszíni megtekintést követően – a beérkezési sorrendet figyelembe véve – bírálják el a kérelmeket. A telepítésre kerülő növények fajtáit a NYÍRVV Nonprofit Kft. szakemberei határozzák meg, az érintett terület sajátosságainak és az ültetés szempontrendszerének figyelembevételével.

A növényeket a NYÍRVV Nonprofit Kft. biztosítja, az ültetés és a további gondozás pedig az igénylő feladata. Az ültetéshez szaktanácsadást biztosítunk, és egyben számítunk arra, hogy a beültetett növények megfelelő ápolásban fognak részesülni.

 

A jelentkezéseket 2021. január 31-ig várjuk a varosszepito@nyirvv.hu email-címre.

A pályázati adatlap letölthető ITT.

 

Tegyünk együtt egy szebb és zöldebb városért!