Létrehozva: 2023, Jan, 25

Ültess egy fát a holnapért! – Városszépítő Akció 2023.

 

 

2023. évben ismét meghirdetjük az „Ültess egy fát a holnapért!” - akciót, melynek keretében Nyíregyháza lakosságának lehetősége nyílik még szebbé és zöldebbé tenni környezetüket.

 

A városszépítő pályázat része annak a Dr. Kovács Ferenc Polgármester által kezdeményezett nagyszabású fásítási programnak, melynek keretében Nyíregyháza MJV Önkormányzata és a NYÍRVV Nonprofit Kft. együtt hirdeti meg a növények igénylésének lehetőségét. Az akció célja a város zöldfelületeinek további növelése, valamint a helyi közösségek szemléletformálása, új zöldfelületek létesítése és megőrzése.

 

A program keretében a lakosság, valamint az önkormányzati fenntartású intézmények pályázati adatlapon nyújthatják be pályázatukat díszfákra, díszcserjékre. Az igényeket a készlet erejéig áll módunkban támogatni. Egy háztartásban élők esetén csak egy pályázatot tudunk befogadni. A tavalyi évben sikeresen pályázók jelentkezése a 2023-as évben automatikusan elutasításra kerül.

 

A pályázat feltételei:

 

  • kitöltött pályázati adatlapok benyújtása a növények ültetési helyének megjelölésével
  • a helyszínről készült fotó/k csatolása
  • a növény/ek közterületi felhasználása
  • az igényelt növényállomány fenntartásának hosszú távú vállalása
  • 2022. évben sikeresen pályázók idei jelentkezése automatikusan elutasításra kerül

 

A pályázati adatlapok alapján munkatársaink a beérkezési sorrendet figyelembe véve bírálják el a kérelmeket. A telepítésre kerülő növények fajtáit a NYÍRVV Nonprofit Kft. szakemberei határozzák meg, az érintett terület sajátosságainak (meglévő közművek: földkábel, légvezeték) és az ültetés szempontrendszerének figyelembevételével.

 

A növényeket a NYÍRVV Nonprofit Kft. biztosítja, azonban a szállítás, az ültetés és a további gondozás az igénylő feladata.

 

Az ültetéshez szaktanácsadást biztosítunk, és egyben számítunk arra, hogy a beültetett növények megfelelő ápolásban fognak részesülni.

 

A jelentkezéseket 2023. január 23. napjától - 2023. február 28. napjáig várjuk a varosszepito@nyirvv.hu email-címre.

 

A pályázatok elbírálását követően a növények kiosztásának időpontjáról külön értesítjük a nyertes pályázókat.

 

 PÁLYÁZATI ADATLAP

Adatvédelmi tájékoztató és folyamatleírás

 

Együtt egy szebb és zöldebb városért!