Létrehozva: 2021, Sep, 01

Nyár - Balaton - Szigliget 9. turnus

     

 

A Móriczos, a Kertvárosi és a Vácis gyerekek élménybeszámolója a Szigligeten eltöltött fantasztikus hétről

Nagyon izgalmasan indult az utunk (különösen a vácis gyerekeknek, akik először vettek részt a táborban), ugyanis hétfőn kora reggel versenyt futottunk az idővel és a közeledő zivatarlánccal. Kora délután, mire megérkeztünk a Szigligeti Gyermeküdülőbe már szikrázó napsütés, kedves fogadtatás és melegen simogató Balaton várt bennünket.

 

Nagyon vártuk a keddi programot, hogy eljussunk a Sárvári Gyógy- és Termálfürdőbe. Délelőtt a lehűlő levegő és az erős szél miatt csak a benti medencéket élvezhettük, délután azonban már az izgalmas kültéri csúzdát is kipróbálhattuk.

 

Szerdán Keszthely volt az úticél, ahol hajótúrán vettünk részt. A hajón bűvésztrükkökkel próbáltak minket elvarázsolni. Ezután a mólónál lévő bazároknál költhettük kedvünkre a pénzünket. Ebéd utáni időnket újra a strandon töltöttük. Este egy környezetvédelmi vetélkedőre invitált minket a táborvezetőnk, dr. Hudákné Fábián Nóra néni.

 

Csütörtökön a Tapolcai Tavasbarlangot látogattuk meg. Itt egy rövid ismertető után csónakkal jártuk be a barlangrendszert. Ellátogattunk a csodálatos Malom-tóhoz is. A táborba hazatérve ebéd és pihenés után ismét lementünk a partra fürödni. Este a legszívósabbak és legkíváncsibbak meghódították a szigligeti óvár lépcsőit és a kikötőben megcsodálhatták a naplementét. Feledhetetlen élmény volt!

 

Pénteken a Szigligeti várba vezetett az utunk. Az út jó hangulatban és gyorsan telt. Útközben egy különleges hangulatú fagyizóban álltunk meg szusszanni. A vár és a kilátás gyönyörű volt. Délután még fürödtünk egyet a Balatonban, este pedig várt minket az augusztus 20-i ünnepség. A tűzijáték lélegzetelállító volt! Az utána következő hóparti és koncert tökéletes lezárását jelentette a tábornak.

 

Szombaton fájó szívvel és csodálatos élményekkel búcsúztunk el Szigligettől. Köszönjük Támba Miklós bácsinak a bőséges és finom ételeket, a gondnok Bandi bácsinak és a takarító néniknek a kedvességüket és segítőkészségüket!

 

Valamint köszönjük Nóra néninek, hogy odaadó munkájának köszönhetően feledhetetlen élményekkel zártuk ezt a turnust.