Létrehozva: 2019-11-19 09:25:24

„NYÍREGYHÁZI ADVENT 2019.”

 

„NYÍREGYHÁZI ADVENT 2019.”

 

 

Idén december 1-től várja színes adventi forgatag a városlakókat és az érdeklődőket Nyíregyháza főterén. Az előkészítő munkálatok már zajlanak a belvárosban. Az idei évben a megszokott díszítés mellett több újdonság kápráztatja el a városlakókat.

 

A tavalyi évben megújult a Vay Ádám körúti és a Bethlen G. utcai fényeken kívül az idén a Luther utcában, valamint a Dózsa Gy. utcán bővítjük a város fényeit. Ezeken a helyszíneken 6-6 darab kandeláberen helyezünk el új, 3 méter magas díszvilágítást.

 

A Polgármesteri Hivatal épületének homlokzatát, 0,8 méter és 2 méter magas jégcsap fényeken kívül, további 12 darab 4 méteres fényfüzér díszíti.

 

A Kossuth tér fái közül újabb három platán fa kap fénydekorációt.  A tér közepén a tartószerkezetre, a méltán népszerű térhálót ismét felállítjuk, mely fényfüzérrel és organikus gömbökkel teszi igazán ünnepivé és hangulatossá a „Nyíregyházi Advent” karácsonyi forgatagát.

 

A színpad a tavalyi évhez hasonlóan a Polgármesteri Hivatal főbejárata előtt lesz felállítva, amely az előző évben megújult dekorációt és fedést kapja.

 

A fények szerelésén túl, a faházak építése is elkezdődött a Kossuth tér belső területén. A faházak egységesen jégcsap motívumokkal és fényhálóval lesznek díszítve.

 

Bővül a forgatag területe, a Városalapítók szobránál és a Samassa József téren, valamint a Dózsa György utcán is számos árus kínálja majd portékáit.

 

Az adventi forgatag kezdete, és egyben a díszvilágítás felkapcsolásának időpontja december 1. Advent első vasárnapja. Az ünnepi fények 2020.január 6-ig, vízkeresztig díszítik a belvárost.

 

A Város Karácsonyfája az idei évben is a Takarékpalota előtti téren kerül elhelyezésre. A 16 méter magas, negyven éves lucfenyőt a NYÍRVV Nonprofit Kft. és a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság november 15-én közösen állította fel. A fa díszítésére novemberben kerül sor, melyet aranyszínű dekoráció és több mint 2000 méter hosszú fényfüzér fogja dekorálni.