Létrehozva: 2020-06-05 23:05:06

Környezetvédelmi Világnap

 

Ezen a napon van a Környezetvédelmi Világnap! Ma és mindennap óvjuk együtt környezetünket!

 

A legtöbb ember ismeri és szereti a háziméhek által termelt mézet, a beporzók tevékenysége azonban ennél sokrétűbb és fontosabb. A legtöbb növény megporzásához külső segítségre, beporzó állatokra van szükség, eképp a földi élet fenntarthatósága nagyban függ a beporzóktól!

 

Igaz, hogy a méhek a mérsékelt égövön a legtöbb növényfaj számára a legfontosabb beporzó szervezetek, de rajtuk kívül egyéb rovarok is végezhetik ezt a tevékenységet. Így az egész földi ökoszisztéma számára fontos, hogy óvjuk, mi több támogassuk e hasznos élőlényeket.

 

A NYÍRVV Nonprofit Kft. kertész munkatársai minden igyekezetükkel azon vannak, hogy a környezetbarát szemléletet visszalopják az emberek szívébe. A dísznövények kiválasztásánál amellett, hogy igyekeznek minél szebbé varázsolni Nyíregyháza parkjait, nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy azok különböző állatokat (méheket, lepkéket, madarakat) vonzó fák, cserjék és lágyszárúak legyenek.

 

Idei egynyári szortimentünkben – a teljesség igénye nélkül – ilyenek például a cserjés margaréták, a balkon aranya, a pillangóvirág, a dáliafajták, a mézvirág, a díszdohány, zsályáink és kúpvirágaink, valamint a csodálatos Zsuzsánnavirág. Parkjaink fái, cserjéi táplálékul, búvó- és fészkelőhelyül szolgálnak számos madárfaj számára. A Bujtosi Városliget és a Sóstói-erdő szinte a város szívébe csempészi az ezerarcú természetet. Tanyabokraink pedig híven tükrözik az ember és természet szoros kapcsolatát.

 

Ezen a napon van a Környezetvédelmi Világnap! Ma és mindennap óvjuk együtt környezetünket!