Létrehozva: 2021, Feb, 25

Gondolkodj virágosan! Pályázat

                                                

A NYÍRVV Nonprofit Kft. LOMB BOTOND közreműködésével „Gondolkodj virágosan!” virágágyás tervező- és kivitelező PÁLYÁZATOT HIRDET nyíregyházi általános iskolai osztályok és óvodai csoportok részére

 

 

A pályázat célja

Kezdeményezésünkkel szeretnénk felhívni a figyelmet a zöldfelületek kialakításának fontosságára, elősegítve a közös gondolkodást és megvalósítást a minket körülvevő környezet szebbé és zöldebbé tételében. Társaságunk a pályázat során be kívánja vonni Nyíregyháza város alapfokú tanintézményeinek tanulóit, valamint óvodásait egy-egy virágágyás tervezésébe, megvalósításába, gondozásába, ezzel is hangsúlyozva, hogy a kialakított virágos zöldfelületek mindannyiunk értékei, melynek megőrzéséért felelősséggel tartozunk. Hiszen csak közösen együttműködve lehet fenntartani a zöldfelületek épségét-szépségét városunkban!

Az akció Társaságunk számára fontos tapasztalatot jelent, hiszen az új ötletek mellett megismerjük azt is, milyen környezetben képzelik el mindennapjaikat a fiatalok. Ugyanakkor arra is lehetőségünk nyílik, hogy terjesszük és formáljuk a környezettudatos szemléletet e korosztály számára is.

 

A pályázók köre

Nyíregyháza közigazgatási területén lévő általános iskolai osztályok és óvodai csoportok (továbbiakban: csapatok). A pályázat benyújtásához minden csapat részéről maximum 2 fő pedagógus részvétele lehetséges.

A pályázat 2 kategóriában kerül meghirdetésre:

  • ÁLTALÁNOS ISKOLÁS KATEGÓRIA
  • ÓVODÁS KATEGÓRIA

 

 

A pályázat témája: „Gondolkodj virágosan!”  virágágyás tervező és kivitelező pályázat

A pályázat időtartama: 2021. február 23. – június 08.

 

1. forduló:

Pályaművek beküldési ideje: 2021. február 23. 10:00 – március 18. 10:00

Közönségszavazásának időtartama: 2021. március 19. 10:00 – március 26. 10:00

Eredményhirdetés: 2021. március 26. 20:00

 

2. forduló:

Előkészületi időszak szakmai egyeztetéssel: 2021. március 29. - április 14.

Virágágyás kivitelezésének ideje: 2021. április 26. – május 31.

Kivitelezési és gondozási folyamatról készült fényképes és szöveges beszámoló benyújtási határideje: 2021. május 31. 10:00

Közönségszavazásának időtartama: 2021. június 01. 10:00 – június 07. 10:00

Eredményhirdetés: 2021. június 08. 8:00

 

Díjátadás: az időpont később kerül kihirdetésre

 

 

A pályázat menete

A „Gondolkodj virágosan!” virágágyás tervező- és kivitelező pályázat két fordulóban kerül megrendezésre.

 

1. forduló
A Pályázó csapat kiválasztja intézménye területén azt a helyszínt, ahol a későbbiekben megvalósítani kívánja a maximum 10 m2 területű virágágyását. A hely kijelölése után a csapat – a www.nyirvv.hu honlapról letölthető 3 virágágyás-alaprajz közül szabadon kiválasztott alaprajz használatával – elkészíti egy virágágyás tervét tetszőleges technikával (ceruzarajz, festmény, ragasztott pályamű, számítógépes grafika, stb.). A terv mellé kérjük elkészíteni a megvalósítás módjával kapcsolatos szöveges leírást is, mely tartalmazza a virágágyás méretét, a beültetni kívánt növények fajtáját, valamint egyéb információkat.

 

A pályázathoz kérjük az alábbi dokumentumok benyújtását:

- A www.nyirvv.hu honlapról letölthető, hiánytalanul kitöltött jelentkezési lap

(A jelentkezési lap tartalmazza a kategória megjelölését, a virágágyás fantázianevét, a pályázó csapat megnevezését, tagjainak és pedagógusainak nevét, a pályázó intézmény nevét és címét, valamint a kapcsolattartó telefonszámát és email-címét.)

- A www.nyirvv.hu honlapról letölthető virágágyás-alaprajz elkészített virágágyás terve, részletes szöveges leírással mellékelve (A tervek elkészítéséhez KISOKOS-t biztosítunk.)

- A virágágyás megvalósításának helyéről készült fotó

 

A pályázatokat az alábbi módon kérjük eljuttatni Társaságunkhoz:

- elektronikusan a marketing@nyirvv.hu email-címen,

- postai úton a 4403 Nyíregyháza, Pf. 14. levelezési címen,

- személyesen a 4400 Nyíregyháza, Tüzér u. 2-4. szám alatt.

 

A pályázatok értékelése:

Szakmai zsűri

A hiánytalanul beérkezett pályaműveket szakmai zsűri értékeli 2021. március 26-ig. A pályázatok elbírálásának szempontjai: ötletesség, kreativitás, játékosság, színhatások, esztétikai összhang, kivitelezhetőség, fenntarthatóság. A zsűri által legjobbnak választott tervek pontot kapnak (1. hely – 10 pont, 2. hely – 9 pont, … 10. hely – 1 pont).

Közönségszavazás

A nyilvánosság véleményére is kíváncsiak vagyunk, ezért a beérkezett virágágyás-terveket Közönségszavazásra bocsátjuk LOMB BOTOND, Társaságunk kabalafigurájának Facebook-oldalán. A terv mellett feltüntetésre kerül a Pályázó neve, a terv címe, valamint az iskola/óvoda megnevezése.

A Közönségszavazás ideje alatt oldalunk látogatói szavazhatnak az általuk legjobbnak ítélt tervre. A Közönségszavazáson legjobbnak választott pályaművek pontot kapnak a kapott szavazatok (like-ok) száma szerint (1. hely – 10 pont, 2. hely – 9 pont, … 10. hely – 1 pont).

A Közönségszavazás időtartama: 2021. március 19. 10:00 – március 26. 10:00

A szakmai zsűri és a közönség által adott pontokat összesítjük, és az így legmagasabb pontot elért 10 csapat jut tovább pályázatunk 2. fordulójába, ahol a csapatok a NYÍRVV Nonprofit Kft. szakmai támogatásával valósítják meg a virágágyásokat.

 

A pályázat 1. fordulójának eredményhirdetése:

A pályázat 1. fordulójának eredményét 2021. március 26-án 20 órakor tesszük közzé LOMB BOTOND, Társaságunk kabalafigurájának Facebook-oldalán. A továbbjutott csapatokat elektronikus üzenet (e-mail) formájában értesítjük.

 

 

2. forduló
A 2. fordulóba jutott csapatok az előkészületi időszakban Társaságunk szakembereinek közreműködésével felkészülnek a virágágyás kivitelezésére.

A NYÍRVV Nonprofit Kft. az alábbi támogatást nyújtja a továbbjutott csapatok részére:

- a csapatoknak lehetőséget biztosítunk kertészmérnök szakembereinkkel történő személyes egyeztetésre, és a pályázat ideje alatt folyamatos tanácsadási szolgáltatásra;

valamint minden csapatnak to- vábbjutásuk nyereményeként a virágágyás kivitelezéséhez indulócsomaggal kedveskedünk 20.000 Ft értékben (a csomag tartalma a terv ismeretében kerül összeállításra).

Az előkészítő tevékenységet követően 2021. április 15. és május 31. között a pályázók által megvalósításra kerülnek a virágágyások. A kivitelezés folyamatát fényképekkel ellátott „élménybeszámolóval” kérjük dokumentálni, melyeket 2021. május 31-ig kell eljuttatni a NYÍRVV Nonprofit Kft. fent megnevezett elérhetőségeire.

 

A 2. forduló értékelése:

Szakmai zsűri

A megvalósult virágágyásokat szakmai zsűri értékeli 2021. június 07-ig, a korábban ismertetett elbírálási szempontok figyelembevételével.

Közönségszavazás

Az elkészült virágágyásokat Közönségszavazásra bocsátjuk LOMB BOTOND, Társaságunk kabalafigurájának Facebook-oldalán, a korábban ismertetett elbírálási szempontok alapján.

A Közönségszavazás időtartama: 2021. június 01. 10:00 – június 07. 10:00

A szakmai zsűri és a közönség által adott pontokat összesítve a legmagasabb pontot kapott általános iskolai osztály és óvodai csoport részesül a pályázat főnyereményében.

 

A pályázatok 2. fordulójának eredményhirdetése:

A pályázat 2. fordulójának eredményét 2021. június 8-án 8 órakor tesszük közzé LOMB BOTOND Facebook-oldalán. A továbbjutott csapatokat elektronikus üzenet (e-mail) formájában értesítjük.

 

 

 

A pályázat díjazása

 

Főnyeremény

A „Gondolkodj virágosan” virágágyás tervező és kivitelező pályázat során megvalósult virágágyások közül a legszebbnek ítélt kompozíció egy iskolai osztálya és egy óvodai csoportja Európa egyik legnagyobb állatállománnyal rendelkező állatparkjába, a SóstóZOO-ba nyer látogatási lehetőséget.

 

Bónusz díj

A szakmai zsűri véleménye alapján legjobbnak ítélt virágágyás-tervet benyújtó csapat lehetőséget kap elképzelései megvalósítására, melyhez Társaságunk meghatározott helyen, Nyíregyháza város közterületén virágágyást biztosít. A kivitelezés szakembereink közreműködésével, továbbá a NYÍRVV Nonprofit Kft. finanszírozásával valósul meg városunkat még szebbé téve. Az így elkészült virágágyás LOMB BOTOND táblájával jelöljük, melyen szerepel a tervet készítő csapat és intézménye neve. Így az arra járó városlakók is értesülhetnek arról, hogy Nyíregyháza a környezettudatos összefogás városa is.

 

A Pályázatban résztvevő csapatok támogatása

Örömmel tudatjuk, hogy LOMB BOTOND és a NYÍRVV Nonprofit Kft. komposztos virágfölddel kíván támogatni minden olyan résztvevő csapatot, akik saját intézményük területén megvalósítják a tervezett virágágyást. (A komposztos virágföld mennyisége a benyújtott terv alapján kerül meghatározásra.)
 

Továbbá a virágágyások megvalósításában minden résztvevő csapat igénybe veheti partnereinknél az alábbi kedvezményeket:

- az OÁZIS Kertészet Nyíregyháza 10% kedvezményt nyújt az egynyári növények árából,
- a TULIPA Kft. viszonteladói áron biztosítja az egynyári növényeket.

A kedvezmény 2021. április 20. - május 31. között, max. 3 alkalommal vehető igénybe, a NYÍRVV Nonprofit Kft. írásos igazolása alapján, melyen tanúsítjuk, hogy az adott intézmény csapata részt vesz a „Gondolkodj virágosan!” Pályázaton.

 

 

A pályázattal kapcsolatosan letölthető dokumentumok:

- Plakát
- Pályázati kiírás
- Jelentkezési lap
- Virágágyások alaprajza
- KISOKOS
- Virágágyás-minta (Segédletként bemutatunk 2 virágágyást, melyet a NYÍRVV Nonprofit Kft. munkatársai terveztek és kiviteleztek Nyíregyházán.)
- Adatvédelmi tájékoztató

 

Sok sikert kívánunk!