tavasz1 tavasz2 tavasz3 tavasz4 tavasz5 tavasz6 1459687847 1459687871

Ebnyilvántartás

 

 

 

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény (Ávt.) 42/B. § (1) rendelkezése alapján az eb tartási helye szerint illetékes önkormányzat - ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira való tekintettel - három évente legalább egy alkalommal ebösszeírást végez.

Az ebtartók által szolgáltatott adatokról az önkormányzat, helyi elektronikus nyilvántartást köteles vezetni, az állat tulajdonosa, tartója és más személyek jogainak, személyes biztonságának és tulajdonának védelme, valamint ebrendészeti és állatvédelmi feladatainak hatékony ellátása céljából.

Nyíregyháza közigazgatási területén az ebösszeírás 2016. szeptember 30-án befejeződött. Annak érdekében, hogy a nyilvántartás aktuális információkat tartalmazzon, az eb tulajdonosok/tartók az ebösszeírást követően is kötelesek az eb adataiban, tartás címében bekövetkező változásokat, (költözését, elajándékozását elhullást, szaporulatot) írásban bejelenteni az „Ebnyilvántartó adatlap"-on. Az ebösszeírást követően született, négy hónaposnál idősebb ebek tulajdonosai/tartói szíveskedjen kitölteni és eljuttatni a NYÍRVV Nonprofit Kft. részére az „Ebnyilvántartó adatlap" –ot.

Az eb tulajdonosa/tartója köteles a törvényben előírt adatokat a települési önkormányzat rendelkezésére bocsátani. Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata Nyíregyháza közigazgatási területén, az ebnyilvántartással kapcsolatos feladatok elvégzésével a NYÍRVV Nonprofit Kft.-t bízta meg.

Az „Ebnyilvántartó adatlap" a Bejelentő lapoknál letölthető.

A letöltött adatlap számítógépen kitölthető, melyet nyomtatás után kérünk aláírni. Az aláírással ellátott adatlapok csatolhatóak az elektronikus levélhez, mely az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre elküldhető.

Amennyiben az adatlapot kézzel írja meg, kérjük azt olvashatóan szíveskedjen kitölteni.

A kitöltéssel kapcsolatban a 42/548-453-as telefonszámon kaphatnak tájékoztatást hétfőtől csütörtökig 8 00 -16 00 óra között.

Az eb tulajdonosa vagy tartója a bejelentését az alábbi módokon is megteheti:
- személyesen a NYÍRVV Nonprofit Kft. 4400 Nyíregyháza, Tüzér u. 2-4. címre,
- postai úton postacím: NYÍRVV Nonprofit Kft. 4403 Nyíregyháza, Pf. 14.
- a NYÍRVV Nonprofit Kft. faxszámára: 42/548-471

Bejelentő lapok