tavasz1 tavasz2 tavasz3 tavasz4 tavasz5 tavasz6 1459687847 1459687871

94 ezer virágot ültetünk el idén ősszel

2017. október 04., szerda 09:22

A NYÍRVV Nonprofit Kft. munkatársai előreláthatóan csaknem 45 ezer tő kétnyári virágot, és 49 ezer darab hagymás növényt ültetnek el a városi díszágyásokba.
Az ültetéseket gondos tervezés előzte meg, a virágok fajtáinak megválasztásánál fontos szempont volt, hogy tél végétől késő tavaszig folyamatosan legyenek virágzó növények, ezért új fajtaként különleges botanikai tulipánokat ültetünk, melyek már március közepén szirmot bontanak, a kései, teltvirágú tulipánok pedig egészen május végéig díszítik a közterületeket. Az idei évben először alakítunk ki díszágyást különleges fűfélékből, mint például a rózsaszín bugájú texas fű, a mexikói árvalányhaj, a kék virágú díszköles, vagy a csíkos levelű kék perje.
A Városalapító atyák szobránál krókusz és mini tulipán kombinációt, a Posta közben egy új fajtát, a sárga korona tulipánt ültetik el munkatársaink.
Különleges formájú és mintázott ágyásokat alakítunk ki városszerte, a könyvtár előtti ágyás a napot és a holdat, a posta előtti népi motívumokat, a sárga dombháznál található csillagot, az Október 23. téri ágyás rózsát ábrázol majd. A Kálvin téri szalagágyások kígyómintájúak, az Eötvös iskola előtti bohóchal formájú lesz. A Petőfi teret és a Hősök terét hagyományosan a város és a nemzet színei díszítik majd.
Szeretnénk, ha a város színes, a virágos felületek kontrasztosak lennének, ezért sokszínű, változatos fajtájú és méretű tulipánt, szellőrózsát, császárkoronát és árvácskát ültetünk el.
Az ültetések a Hősök terén kezdődtek, mely a korai tulipánok tere, ezért a városban a legkorábban borul majd virágba. Ezen a helyszínen munkatársaink 13200 hagymás és kétnyári növényt ültetnek el.
Az őszi munkálatok előreláthatóan egy hónapig tartanak, a virágosítás értéke nettó 5,5 millió forint.